У Києві звільнили росіянку, яку затримали в грудні: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві звільнили росіянку, яку затримали в грудні: опубліковано відео

У Києві звільнили росіянку, яку затримали в грудні: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Звільнена заарештована в Києві 10 грудня в рамках розслідування  Службою безпеки України  (СБУ) справи про російських диверсантів росіянка Анастасія Леонова.

Про це сказав адвокат дівчини Віктор Губський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Украина.

В ніч на 6 березня у заарештованої росіянки закінчився термін арешту, а Шевченківський район суд Києва відмовився продовжити арешт за запитом СБУ.

"Я приїхала в Україну, тому що боялася за своє життя в Росії. У мене тут родина, друзі. Я приїхала, тому що рятувалася від того, що відбувається там", - сказала Леонова відразу після звільнення.

Дівчина розповіла також, що проходила допити на детекторі брехні. Леонова також заявила, що не розглядає можливості свого повернення в Росію.

"Я залишаюся в Києві. Я не розглядаю своє повернення в Росію. Оскільки я була волонтером "Правого сектора", там я буду екстремісткою", - зазначила Леонова.

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що відомство може звернутися до суду з новим клопотанням на арешт.

"Одним з найбільш основних аргументів суду є те, що паспорти пані Леонової знаходяться у слідства, тобто вони їй недоступні. Це, на думку суду, не дає можливості їй покинути територію нашої держави або якимось чином уникати продовження слідства. [...] Я думаю, що наші слідчі будуть звертатися з новим клопотанням, з новими аргументами в суд, але Леонова в будь-якому випадку знаходиться в статусі підозрюваної, вона продовжить з'являтися на допити, брати участь в інших слідчих діях, які будуть проводитися ", - сказав він .

Нагадаємо, учасниця протестів на Манежній площі і акцій проти режиму Володимира Путіна Анастасія Леонова була затримана в Києві 10 грудня, при цьому доказів її причетності до терористичних груп слідство не представило. Відзначається, що в ході обшуку за її місцем проживання зброї будь-яких вибухових речовин, матеріалів, придатних для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, і літератури екстремістського толку, за словами активістки, знайдено не було.

Нагадаємо,  Служба безпеки України  проаналізувала матеріали і повідомлення в соцмережах колишнього шеф-редактора телеканалу «Інтер» Марії Столярової, але поки не знайшла підстав для відкриття проти неї кримінальної виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?