Як Росія робила показуху з захоплення Донбасу: розповідь очевидця
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Росія робила показуху з захоплення Донбасу: розповідь очевидця

Як Росія робила показуху з захоплення Донбасу: розповідь очевидця
Джерело:  online.ua

Один з лідерів луганського Євромайдану, волонтер і свідок початку так званої «російської весни» 2014 року  Олексій Біда  розкрив нові подробиці захоплення Луганська бойовиками і росіянами.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Дізнавшись про підготовку штурму (луганського військкомату на початку травня 2014 року, -ред.), Ми приїхали «стрімити» до військкомату. Там були вже «прості мужики» зі зброєю - з калашами, пістолетами. Захоплення обласного військкомату - це теж було шоу, показуха для ТБ. Мужики з автоматами і в рибальських штанях типу приїхали на «копійках» битися з правосеками за волю Донбасу", - згадав він.


Також він розповів, чому сепаратисти не змогли захопити військкомат в той день.


"Потім мені наші бійці розповіли. Мене забрали в шостій вечора (3 травня, - ред.), А через пару годин вже нікого з «народу Донбасу» не було. Навпроти військкомату встановили два кулеметних гнізда, і люди-професіонали почали штурм. Їх було чоловік дванадцять, і діяли вони дуже чітко. Все збігається, вдалося дещо підглянути в СБУ", - розповів Біда.


"Мене посадили в праве крило (будівлі СБУ, куди відправляли заручників так званої ЛНР, - ред.), Щоб я нічого не бачив, але ось зміг. Там я порахував, скільки людей прийшли на сніданок - у дворі їдальня була. Близько п'ятнадцяти чоловік були з нашивками армії РФ. Швидше за все, це вони і напали на військкомат. Штурм йшов так: сепари поставили два кулемети і пішли в лоб. Отримали по щам і розбіглися, пару чоловік поранили. тобто, штурм не вдався. А наші пацани потім відійшли в аеропорт", - додав він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Після катувань спина у мене була кольору прапора ДНР - волонтер про захоплення Донбасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?