Туск обіцяв кінець хвилі нелегальної міграції до Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Туск обіцяв кінець хвилі нелегальної міграції до Європи

Туск обіцяв кінець хвилі нелегальної міграції до Європи

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив про швидке закінчення хвилі нелегальної міграції до Європи.
Про це він заявив після закінчення саміту Євросоюзу і Туреччини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».
«Ми прийняли сьогодні нові сміливі пропозиції Туреччини, щоб протистояти цій кризі. Ми домовилися працювати на підставі наступних принципів: повернення всіх нових незаконних мігрантів, що прибувають з Туреччини на грецькі острови, прискорення реалізації системи візової лібералізації, прискорення виділення 3 млрд євро і додаткове фінансування для механізму допомоги біженцям», - пояснив він.
Крім того, Туск зазначив, що на зустрічі була досягнута домовленість «про відкриття нових глав в переговорах про вступ, про можливість створення безпечних зон, які будуть ще більш безпечними, і, нарешті, про переселення сирійських біженців за принципом один за одного".
За його словами, країни Євросоюзу домовилися про значну програму гуманітарної допомоги Греції, яка буде надана в терміновому порядку і додав, що ці заходи приведуть до успіху.
"Ми всі усвідомлюємо, що ми домоглися прориву. Нова пропозиція наших турецьких друзів - це привід прийти до справжнього прогресу по всіх майданчиках нашого плану дій. Звичайно, будемо обережними щодо деяких деталей, наприклад, юридичних аспектів. Але що стосується суті, ми всі усвідомлюємо, що мова йде про найбільш обіцяючі моменти в цьому процесі. у мене немає ні найменших сумнівів, що ми, в кінцевому рахунку, прийдемо до успіху", - резюмував він.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше глави МВС з Італії та Німеччини представили свій  план подолання міграційної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?