Як Луганськ віддали Росії і сепаратистам: розповідь очевидця
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Луганськ віддали Росії і сепаратистам: розповідь очевидця

Як Луганськ віддали Росії і сепаратистам: розповідь очевидця
Джерело:  online.ua

Депутати Луганської обласної ради придумали обхідний шлях, який дозволив їм затвердити резолюцію і закликати на територію України російську допомогу.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів екс-депутат Луганської облради Андрій Шаповалов, який став свідком початку «російської весни» на Донбасі.
«За день до сесії, 1 березня, на Радянській був мітинг «Російська весна», ми там знімали для ICTV. Там була озвучена резолюція, яку збиралися затвердити 2 березня - на позачерговій сесії. Виступали депутати облради (Мірошник і інші), бійці «Беркута», які приїхали з Києва. Депутати облради, регіонали пообіцяли прийняти цю резолюцію на позачерговій сесії облради», - заявив він.
Також Шаповалов підкреслив: «Ясна річ, що самі вони цю резолюцію і склали, але був задіяний такий обхідний маневр: це не регіонали резолюцію придумали, а «Народна рада Луганщини».
«На чолі руху поставили Харитонова і Любу Корсакову (Олександр Харитонов - «народний губернатор Луганщини», Любов Корсакова - глава луганських «вітренківців» - ONLINE.UA). З Корсаковою я був знайомий давно, а Харитонова не знав взагалі. Що це за опудало! Боже, коли я на нього глянув, ну куди такого «губернатора»! У нього обличчя важкого алкоголіка, з психічними розладами, чи то родові травми у нього... Коротше - обличчя дебіла! Ось вони на сесії в облраду і ходили, боролися за «простих луганчан», - описав свідок.
Крім того, увечері 1 березня «з облради подзвонили: «Андрію Анатолійовичу, приходьте на сесію!» Я довго думав: чи йти взагалі? 2 березня в мене був день народження. І ось я до другої ночі сновигав по хаті, курив, передзвонювався з друзями, колегами. І більш досвідчені старші товариші говорили: «Ми не підемо і тобі не радимо!» І скажу, вночі я так рішення і не прийняв. А вранці дружина привітала з днем ​​народження, попрасувала светр, і я сказав: «Ну добре, я з'їжджу по-швидкому, скажу, що думаю, і повернуся до гостей!».
«На сесії більшість ці події серйозно не сприймали. Все було легко, жартома, хіханьки-хаханьки. До виступу я не готувався, заявився, і Валерій Голенко, голова облради, відтягував мій виступ до останнього. Всі вже отвиступалися. Потім полізли виступати хворі на голову депутати-пенсіонери, ректор Аграрного університету Валентина Ткаченко. Уже середина дня, дружина телефонує - де ти? Думаю, швидше б проголосувати і звалити звідси », - додав він.
Також Шаповалов підкреслив, що «резолюція ця голосувалася два рази».
«Перший раз з неї прибрали гострі моменти, мітингувальники не випустили депутатів, сказали:« Не піде! Ідіть переголосовувати!» У другій редакції вже були слова «залишаємо за собою право звернутися за допомогою до братнього народу Російської Федерації ». Через що Іванов (луганчанин Сергій Іванов, блогер - ONLINE.UA) подав скаргу в прокуратуру: рішення незаконне, прийняте під тиском», - розповів очевидець.
Крім того, на дзвінок Шаповалова начальнику луганської міліції Гуславському з проханням про допомогу той відповів: «Ми ніяк не можемо тебе вивести, тобі найбезпечніше сидіти там!» В цей час переписали резолюцію, посилили її - і знову поставили на голосування».
«Я в цей час посварився на другому поверсі з Корсаковою і Харитоновим, які замкнулися в залі. Я грубо дуже розмовляв: ви тут в якості гостей, і ваш голос навіть не дорадчий. Дах зірвало: мовляв, гопота всяка сюди лізе, хто вам взагалі дав право представляти Луганщину?» -резюмував він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: "Хвастались чемоданами денег от Путина: кто и как начал войну на Донбассе".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?