Порошенко в Туреччині почув позицію щодо Криму і кримських татар: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко в Туреччині почув позицію щодо Криму і кримських татар: опубліковано відео

Порошенко в Туреччині почув позицію щодо Криму і кримських татар: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко в Туреччині висловив зацікавленість в поглибленні співпраці між парламентами двох країн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Президент подякував Туреччині за підтримку в питанні протистояння порушенням прав людини в окупованому Криму і закликав главу турецького парламенту продовжувати зусилля зі збереження цього питання на світовому порядку денному.
У свою чергу Кахраман підтвердив невизнання анексії Криму та висловив підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Він також поінформував Порошенка про те, що кілька днів тому в парламенті Туреччини була створена група дружби з Україною.
Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню визнання депортації кримських татар у 1944 році геноцидом.
Порошенко в Анкарі також зустрівся з представниками української та кримськотатарської громад, де назвав однією з основних тем переговорів з керівництвом Туреччини питання захисту прав кримських татар і координацію спільних дій щодо повернення суверенітету України над Кримським півостровом.
"Категорично неприйнятно грубе порушення прав людини, яке зараз відбувається в Криму під час російської окупації", - зазначив президент.
Він висловив подяку кримським татарам за тверду позицію в питанні збереження суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, в тому числі за невизнання незаконної анексії Росією українського Криму.
Президент підкреслив, що відносини між Україною і Туреччиною на дуже високому рівні. За словами Порошенка, на порядку денному під час його зустрічей з керівництвом Туреччини - питання безпеки, в тому числі безпеки регіону Чорного моря, економічне співробітництво і соціальний захист.
"Ми дуже вдячні Туреччині за постійну і тверду підтримку українського суверенітету і незалежності", - додав він.


Нагадаємо, в декількох містах Туреччини 27 лютого 2016 року пройшли мирні акції протесту проти окупації Росією півострова Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?