У Чечні напали на групу журналістів з різних країн і спалили їх авто
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чечні напали на групу журналістів з різних країн і спалили їх авто

У Чечні напали на групу журналістів з різних країн і спалили їх авто
Джерело:  Медіазону

На шляху з  Інгушетії в Грозний  група невідомих напала на машину Зведеної мобільної групи "Комітету з питань запобігання катуванням" (КПЗК).


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  медіазону.


У машині перебувало 8 осіб, серед яких двоє співробітників КПЗК, водії і журналісти: "медіазони", The New Times, норвезького та швейцарського видання.


Близько 20 молодих чоловіків в масках і з палицями викинули всіх з машини, після чого побили і підпалили машину. У одній учасниці КПЗК сильно болить нога, у другого учасника розбитий ніс. Журналістці зі Швеції сильно порізали ногу, норвезький журналіст також сильно постраждав.


Подія трапилася на трасі на узбіччі в районі селища Орджонікідзевська в Інгушетії, після чого потерпілі змогли викликати швидку допомогу і поліцію.


"Мікроавтобус з журналістами і правозахисниками блокували легкові машини. Стали бити скло і кричати "Виходьте, терористи", - написав у Twitter член КПЗК Дмитро Утукін.


Уточнюється, що 8 і 9 березня за машиною КПЗК стежив автомобіль з чеченськими номерами.


Як повідомляв ONLINE.UA, розвідка в США назвала можливих  наступників президента Чечні Рамзана Кадирова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?