У Міноборони розповіли, коли вирішать щодо нової хвилі мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони розповіли, коли вирішать щодо нової хвилі мобілізації

У Міноборони розповіли, коли вирішать щодо нової хвилі мобілізації
Джерело:  apostrophe.ua

Рішення про проведення сьомої хвилі часткової мобілізації буде прийнято в квітні.
Про це розповіло анонімне джерело в кадрових органах Міністерства оборони України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
Мобілізація проводитиметься в залежності від того, скільки добровольців вдасться залучити до того моменту на службу на контрактній основі. Для заміни військових, які були набрані в рамках четвертої хвилі мобілізації (в січні-квітня 2015), всього необхідно 40 тис осіб.
У Міноборони врахували досвід минулих мобілізацій, і в цей раз зробили упор на набір контрактників. Заробітна плата військовослужбовців після Нового року становить мінімум 7 тис грн, що майже в тричі більше, ніж раніше. Наразі вдалося залучити вже 9 тис контрактників.
"Не виключаю, що до кінця березня їх буде 10 тис, тому що на розгляді зараз документи ще приблизно 500 осіб", - повідомило джерело.
Оскільки відомству потрібен час на вивчення ефективності програми контрактників, то сьома хвиля призову військовозобов'язаних може початися вже до середини квітня.
Підкреслюється, що обстановка на фронті може не вимагати такої кількості мобілізованих.
Як повідомляв ONLINE.UA, секретар РНБО України Олександр Турчинов розповів про можливу відмову від примусової мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?