Мутко заявив, що Росії потрібен свій допінг
Категорія
Спорт
Дата публікації

Мутко заявив, що Росії потрібен свій допінг

Мутко заявив, що Росії потрібен свій допінг

Російські спортсмени повинні користуватися препаратами своєї медицини, а не ловитися на китайському або латвійському допінгу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра спорту Росії Віталія Мутка, який в інтерв'ю "Інтерфаксу" заявив про необхідність розвивати російську спортивну медицину, щоб не використовувати закордонні препарати в спортивній фармакології.
"Коли свого не створюємо, потрапляємо на латвійських препаратах, на китайських. Своя науково-дослідницька діяльність в спорті вищих досягнень повинна існувати", - заявив Мутко на засіданні громадської ради при міністерстві спорту РФ.
Крім того, Мутко вважає себе відповідальним за останні події із застосуванням допінгу провідними російськими спортсменами.
"Як глава галузі, я несу свою відповідальність за Павла Куліжнікова, за Катерину Боброву, я поділяю колективну відповідальність і повинен бути поруч з ними. Треба зрозуміти, що не так спрацювало, потрібно створити систему, яка захистить від таких речей топових спортсменів", - зазначив Мутко.
Нагадаємо, що c 1 січня 2016 року Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) внесло до списку заборонених препаратів мілдронат (мельдоній), на якому з початку року впіймалося багато російських спортсменів, серед яких знаменита тенісистка Марія Шарапова і фігуристка Катерина Боброва.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що черговий російський чемпіон упіймався на допінгу. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?