Нелегальні операції і схеми створюють близько половини ВВП України - експерт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нелегальні операції і схеми створюють близько половини ВВП України - експерт

Нелегальні операції і схеми створюють близько половини ВВП України - експерт

Економічне зростання України

 в значній мірі піддається впливу тіньової економіки.


Про це заявила Тетяна Тищук з Інституту економіки та прогнозування НАН України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.


"Існуючі показники розміру тіньової економіки відображають потоки ресурсів, які створюються з використанням тіньових схем, але в значній мірі відображені в офіційних статистичних спостереженнях. Вони показують, що близько половини ВВП в Україні створюється з використанням нелегальних схем і операцій, які не декларуються, не обкладаються податком або здійснюються без необхідних дозволів", - заявила Тищук.


Експерт зазначила, що неможливо визначити точну кількість грошей, які приносить тіньовий сектор України, оскільки більшість ресурсів надалі все одно потрапляє в сектор легальної економіки.


Таким чином, більшість українців, які отримують "чорну" зарплату, не витрачають її на чорному ринку, а підуть в магазини і оплатять "білий" ПДВ.


Також Тетяна Тищук зазначила, що детінізація економіки України не принесе країні великих доходів, а лише перерозподілить існуючі ресурси.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в лютому 2016 Україні знизилися ціни  і зафіксована дефляція на рівні 0,4%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?