Колишній віце-прем'єр Росії назвав Мінські угоди покаранням для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Колишній віце-прем'єр Росії назвав Мінські угоди покаранням для України

Колишній віце-прем'єр Росії назвав Мінські угоди покаранням для України
Джерело:  online.ua

Мінські угоди

 є капітуляцією президента України Петра Порошенка перед президентом Росії Володимиром Путіним, на яку його змусили піти канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.


Про це заявив в Facebook колишній віце-прем'єр Росії Альфред Кох, повідомляє ONLINE.UA.


"Саме мінські угоди створили абсурдну ситуацію, коли суверенна країна, член ООН і так далі не може отримати доступ до контролю над своєю власною зовнішньою межею на тій підставі, що вона не забезпечила достатній рівень автономії сепаратистам", - підкреслив Кох.


Також він додав, що в тому випадку, якщо Україна зробить спробу відновлення контролю, то це порушить міжнародні домовленості, і на даний момент Україна є суверенною країною, яку позбавили права контролювати свій кордон, і яка більш того, ще й піддається агресії.


"За що їй (Україні, - ONLINE.UA) така кара? Вона здійснювала геноцид? Або може бути її спіймали на тому, що вона через цю межу переправляла зброю незаконним угрупованням? Може бути вона через неї налагодила наркотрафік? Або як? І тепер з Берліна суворі, але справедливі дядьки розповідають про "тверезий" підхід? ", - зазначив Альфред Кох.


"І не можна назвати великим досягненням європейської дипломатії то, що тепер Європа ретельно відстежує виконання Україною всіх пунктів цієї капітуляції. Та ще й погрожує припинити економічну допомогу, якщо графік капітуляції буде зірваний", - додав екс-віце-прем'єр Росії.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, український посол в Німеччині  Андій Мельник звинуватив Німеччину в дружньому ставленні до Росії  і "перекладанні провини" за невиконання Мінських угод на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?