Адвокат Савченко розповів, як у Конгресі США жорстко обізвали Лаврова
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат Савченко розповів, як у Конгресі США жорстко обізвали Лаврова

Адвокат Савченко розповів, як у Конгресі США жорстко обізвали Лаврова
Джерело:  online.ua

Один із адвокатів української льотчиці і нардепа Надії Савченко, яка незаконно утримується на території Росії, Ілля Новіков розповів про те, що з дебатами 3 березня його адвокатська робота закінчилася, але тільки в суді.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Новікова.
"Ті, хто згадує в зв'язку зі справою Савченко фільм «Шпигунський міст», не здогадуються, наскільки вони близькі до реальності. Це рівно той випадок - як адвокат я представляю тільки свого клієнта і можу говорити куди вільніше, ніж будь-який український дипломат", - написав адвокат.
Також Новіков додав, що вже майже три тижні перебуває на території США і проводить бесіди з американськими політиками і дипломатами.
"Прорив стався на початку цього тижня. Держсекретар Керрі і віце-президент Байден одночасно виступили з дуже різкими заявами. США не визнають процес над Надією Савченко внутрішньою справою Росії, вважають, що з полону бойовиків ЛНР її вивезли в Росію силою, і вимагають її негайного звільнення без жодних умов", - написав Новіков.
"Весь тиждень після цього я ставив на кожній зустрічі одне і те же запитання: "Адміністрація дійсно мала на увазі те, що сказав Керрі?". Сьогодні я отримав відповідь від людини, яка в курсі всієї ситуації - "Ви чули нас. Так, ми дійсно мали це на увазі". Це дуже багато чого варте тут це "Yes, we really mean it". У МЗС РФ останнім часом труднощі з англійською, але я сподіваюся, що хоча б це їм перекладуть", - додав правозахисник.
Крім іншого, Ілля Новіков додав, що в конгресі є куди більш агресивні люди, один з яких назвав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова "жорстоким виродком, якому саме місце в санкційних списках Магнітського".
"Зараз суд закінчується, і судячи з реакції тут, у Вашингтоні, те, як він пройшов, не додало прихильників російської версії подій. Тут на диво добре знайомі з сюжетом, в курсі, що російський суд відмовився призначати ключові експертизи, і особливого значення надають саме тому факту, що Савченко вивезли в Росію таємно, а не затримали на місці або не екстрадували офіційно", - повідомив адвокат.
"Тикати їм Бутом і Ярошенком марно, вони дуже добре розуміють різницю між спецоперацією і невмілою брехнею, як і між справжніми звинуваченнями і сфабрикованими. А ще тут всі звикли, що заклики заступитися за заарештованого - майже завжди з якоюсь каламутною підкладкою", - заявив Ілля Новіков.
"Поліція незаконно заарештувала і побила темношкірого тінейджера? Так, в цей раз незаконно, але у нього раніше було двадцять приводів за хуліганство і травичку. В'язні Гуантанамо? Не занадто конституційно, але все-таки вони воювали за аль-Каїду. І так далі. Зараз до людей доходить, що Савченко - це не з серії "пожалійте нещасних", а реально голлівудський сюжет, де з одного боку все біле, а з іншого все чорне, і це їх чіпляє. Історія починає розходитися", - додав адвокат Надії Савченко.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Барак Обама сказав про президента Росії Володимира Путіна: "He is not completely stupid" ( "Він не дуже дурний"), а в російських газетах інтерпретували все по-особливому, написавши, що Обама назвав Путіна розумним, пунктуальним і рішучим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?