Блогери та журналісти про можливих «господарів Донбасу»: Ахметова і Бойко не буде
Категорія
Україна
Дата публікації

Блогери та журналісти про можливих «господарів Донбасу»: Ахметова і Бойко не буде

Блогери та журналісти про можливих «господарів Донбасу»: Ахметова і Бойко не буде
Джерело:  online.ua

Відомі блогери і журналісти прокоментували інформацію про нібито плани призначити керівниками Донбасу  Рината Ахметова і Юрія Бойко.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


Журналіст  Віталій Портников  вважає, що виборів на Донбасі не буде, як і "Ахметова і Бойко не буде".


"Ідея призначити когось "прийнятного" керівниками "ДНР" та "ЛНР" дійсно існує. Тільки це - не українська ідея, а путінська пропозиція. Пропозиція, яке презентується в якості альтернативи виборам в регіоні - а давайте ми призначимо когось зручного і будемо "стабілізувати".

При цьому насправді нікого призначати Путін не збирається", - пише він.


"У Кремлі вважають за необхідне зберегти Захарченко та Плотницького і домогтися скасування санкцій при "повному збереженні контролю". Ідея з перепризначенням - просто одна з пасток, яка дозволить продемонструвати, що Київ готовий до сепаратних домовленостей з Москвою поза Мінськом і налаштувати європейців проти України. І не потрібно думати, що на Банковій цього не розуміють", - додав блогер.


"Важливо тільки одне: чи піде Євросоюз в цих умовах на скасування санкцій проти Росії або все ж віддасть перевагу грошам збереження репутації. Все інше значення не має", - вважає він.


Народний депутат від Блоку Петра Порошенка, журналіст і блогер  Мустафа Найем  думає, що прихід до влади на Донбасі Ахметова і Бойко перетворить найбільші області "в електоральний придаток чергової партії одного регіону".


"Новостворена влада в Україні запропонувала Ринату Ахметову взяти на себе відповідальність і очолити Донецьку область. Це відомий факт, його ніхто не заперечує, в тому числі і сам Ринат Ахметов. Чи міг Ахметов зупинити окупацію Донбасу? Думаю, так. Але Ринат Ахметов - на відміну від Ігоря Коломойського - відмовився, вирішив не ризикувати і вважав за краще залишатися спостерігачем. З тих пір на фронті загинуло більше десяти тисяч українців; десятки тисяч поранені і покалічені", - пише Найєм.


"Я впевнений, що прихід Рината Ахметова і Юрія Бойка перетворять найгустіше заселені і проросійські області в країні в електоральний придаток чергової партії одного регіону. І у мене є великі сумніви в тому, що наші європейські партнери прораховують на два ходи вперед, і хоча б гіпотетично уявляють, як може позначитися на зовнішньополітичному курсі України повернення регіоналів у владу. До речі, вже зовсім скоро, на наступних виборах", - додав він.


Блогер  Євген Іхельзон  вважає, що у Ахметова немає здібностей, досвіду і довіри для вирішення донбаського конфлікту.


"Вкидання, про те, що Ахметов готується взяти кермо влади в ОРДЛО, швидше за все, виходить із надр самого Ахметова. Він пропонує себе і Порошенко і Путіну як людина, нібито здатна все вирішити і всіх задовольнити в донбаському конфлікті. У нього є для цього все, крім здібностей, досвіду і довіри", - вважає Євген.


"Зрозуміло, цього не станеться, але на мій погляд, при Ахметові відпустили б заручників і припинили вбивати. Знову ж таки, це все з області утопій, оскільки ділитися з "колишнім" олігархом ніхто не збирається", - пише він.


Журналіст і блогер  Петро Шуклінов  вважає, що інформація завжди надходить цікава, "але знову - з посиланням на джерело".


"Ахметов вже рулить Донецьком і гуде проти російських танків, Бойко - управляє Луганськом і випроваджує (або запрошує) російських окупантів. Захарченко таємно втік до Москви, а Плотницкий ховається на хаті Януковича. План Медведчука в дії. Але знову - з посиланням на джерело" , - заявив Шуклінов.


"Український інформаційний простір живе відокремлено від реальності. Це давно перестало бути смішним. Потім хтось обов'язково пояснить, чому чогось не сталося. А "дріб'язкова" і "прикра"помилка забудеться. Пророки-політологи розведуть руками. Читачі знизують плечима. Але джерел мало ніколи не буде. А інакше ми жити не хочемо", - додав він.


Нагадаємо, президент України Петро Порошенко запропонував президенту Росії Володимиру Путіну  змінити керівництво так званих ЛНР і ДНР  на тих, хто влаштував би обидві країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?