Порошенко назвав імена своїх кандидатів на посаду прем'єра
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав імена своїх кандидатів на посаду прем'єра

Порошенко назвав імена своїх кандидатів на посаду прем'єра

Президент України Петро Порошенко

розглядає кандидатами на посаду прем'єр-міністра главу Мінфіну Наталію Яресько та львівського мера Андрія Садового.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прес-секретаря глави держави.


«Сьогодні Президент проводить зустрічі з лідерами фракцій. Зокрема, зараз з лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим. Мета всіх зустрічей Президента з політичними лідерами - прискорення виходу з політичної кризи. Всім зрозуміло, що для формування нового уряду потрібна нова коаліція. Її головними критеріями має стати збереження проєвропейського курсу і прискорення реформ", - повідомив Цеголко.


Також він додав, що наразі є три варіанти розвитку подій.


Першим з них є «технократичний уряд (на чолі з Яресько). У разі об'єднання всіх проєвропейських фракцій навколо технократичного уряду», - зазначив прес-секретар.


Другим варіантом Цеголко назвав «політичний уряд (наприклад, на чолі з Садовим). Мета цього уряду, як і попереднього - прискорення темпу реформ».


Третім варіантом може стати кандидатура, запропонована парламентом: «Якщо парламентські сили мають інші кандидатури, нехай пропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді».


"Президент готовий працювати з будь-яким кандидатом, якого запропонує коаліція", - підсумував Цеголко.


У свою чергу, Садовий перед зустріччю з Порошенком заявив: "Обговоримо теми, які він буде піднімати. Це те, що він сьогодні хоче нам сказати, і ми уважно послухаємо".


Відповідаючи на питання з приводу можливості повернення фракції "Самопоміч" в коаліцію, Садовий сказав: "А як можна повернутися в минуле? Таких технологій не існує, хіба машина часу, але у нас немає такого інструменту".


Політик додав, що зараз в Раді існує коаліція, куди входить "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і колишні депутати Партії регіонів, представники "Опозиційного блоку".


"Вони між собою нормально і якісно працюють, і вони завжди відповідально голосують за всі закони, просто я не розумію, чому вони бояться і соромляться це озвучити. Вони б це озвучили, нормально працювали, вибрали б між собою прем'єра", - сказав Садовий.


Він також висловився проти проведення дострокових парламентських виборів.


"Я вважаю, для того, щоб сьогодні погасити існуючу напругу, провоковану ідеями дострокових виборів - а я вважаю, що ці вибори будуть на шкоду країні, їх не потрібно проводити - потрібно виконати волю людей, яка була озвучена на Революції Гідності: щоб у нас був закон про вибори, про відкриті списки, про пропорційну виборчу систему", - сказав Садовий.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше чинний прем'єр-міністр Арсеній

Яценюк назвав штучною политичну кризу в Україні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?