Стрєлков розповів на відео, як обирав: вторгнутися в Одесу або Донецьк
Категорія
Україна
Дата публікації

Стрєлков розповів на відео, як обирав: вторгнутися в Одесу або Донецьк

Стрєлков розповів на відео, як обирав: вторгнутися в Одесу або Донецьк
Джерело:  YouTube

Російський диверсант Ігорь «Стрєлков»-Гіркін

розповів, як обирав напрямок для вторгнення і чому мішенню стала саме Донецька область, а не Одеса.


Про це він заявив у відео-інтерв'ю, викладеному на youtube, повідомляє ONLINE.UA.


«У мене був зв'язок з усією «Новоросією» - і Дніпропетровськ, і Харків, і Одеса, і Херсон. І, більш того, був вибір - йти на Одесу або на Донецьк. Тобто, в плані того, що просто дуже просили активісти одеські, щоб я йшов на Одесу», - розповів диверсант.


За словами Гіркіна, він «не пішов на Одесу, тому що Донецьк уже піднявся, зайняли обласну адміністрацію, Луганськ вже піднявся, захопив СБУ, а Одеса ще все продовжувала ходіння на Куликове поле, або як там поле це називалося? Загалом, не перейшла до активних дій».


«Все-таки, навіть теоретично, дійти до Одеси можна було, морем тим же, при тому розвалі української прикордонної служби та флоту, я думаю, це було цілком реально. Але далі постало питання про постачання», - повідав диверсант.


Стрєлков повідомив, що спочатку в планах передбачалося входження російських військ, тому що «розрахунок був саме на те, що народний рух забезпечить можливість «возз'єднання» з Росією, потім російські війська спокійно зайдуть, як в Криму, зайдуть, без єдиного пострілу роззброять українські війська, якщо ті раніше не втечуть, і все буде за таким сценарієм».



Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в Росії вимагали притягти Стрєлкова до кримінальної відповідальності за розстріли полонених

в окупованому Слов'янську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?