Україна попередили про "криваву весну", яку готує Росія
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна попередили про "криваву весну", яку готує Росія

Україна попередили про "криваву весну", яку готує Росія
Джерело:  Голос Америки

Американський сенатор Джон Маккейн висловив стурбованість тим, що після виведення основної частини військ з Сирії Росія може повністю переключити свою увагу на Україну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.
«Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових сил з Сирії, свідчить про те, що Володимир Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання», - заявив республіканський сенатор з Арізони.
Він також піддав різкій критиці адміністрацію Обами за «бездіяльність» в Сирії.
«Адміністрація пояснювала свою байдужість і бездіяльність заявами, що Росія сама опиниться в трясовині. Адміністрація втішала себе, повторюючи мантру про те, що «військового рішення не існує», замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що в будь-якому політичному рішенні в Сирії існує явний військовий аспект», - сказав Маккейн.
«На жаль, саме це Росія і її ставленики продемонстрували в Сирії. Вони змінили військову ситуацію на місці і створили умови для політичного врегулювання, які більш сприятливі з точки зору їх інтересів», - додав він.
«Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я боюся, що в Україні знову приходить кривава весна», - висловив стурбованість сенатор.
Нагадаємо, раніше Маккейн заявляв, що Росія завдає авіаудари в Сирії не по позиціях "Ісламської держави", а по прихильниках Вільної сирійської армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?