Соціологи озвучили величезну цифру тих, хто виїхав з України через війну
Категорія
Україна
Дата публікації

Соціологи озвучили величезну цифру тих, хто виїхав з України через війну

Соціологи озвучили величезну цифру тих, хто виїхав з України через війну
Джерело:  interfax.com.ua

У зв'язку з  конфліктом на тимчасово окупованій території Донбасу Україну покинуло близько мільйона громадян.
Про це заявила директор Інституту демографічних і соціальних досліджень імені Птухи НАН України Елла Лібанова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Ми втратили людей і через те, що значна частина їх виїхала за межі України. І сьогодні, якщо відверто говорити, то ми навіть точно не знаємо, скільки саме людей виїхало. Ми думаємо, що виїхало за межі України через події на Донбасі приблизно мільйон осіб, але скільки саме виїхало, встановити точно, з відомих причин, ми не можемо", - сказала Лібанова.
Директор Інституту демографії та соцдосліджень зазначила, що в Україні підвищилася смертність населення, знизилася народжуваність, українці вчасно не отримують медичну допомогу і переживають стреси.
Лібанова наголосила, що зниження якості життя відбулося як безпосередньо через військові дії, так і через те, що щодня витрачаються величезні кошти на їх фінансування. Але, незважаючи на соціальні, демографічні та інфраструктурні втрати, в Україні почала формуватися громадянська нація.
"Ми 25 років говорили про те, що треба формувати сучасну громадянську націю, але ми майже нічого для цього не зробили, і фактично історія розпорядилася так, що все це вийшло, на сьогодні українська сучасна громадянська нація формується", - заявила Елла Лібанова.
Також вона підкреслила, що події на Донбасі залишили незгладимий слід в історії України, і країна вже ніколи не стане такою, як була раніше.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, в Україні знизилася кількість прихильників євроінтеграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?