Українські спортсмени завоювали більше сотні ліцензій на Олімпіаду в Ріо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські спортсмени завоювали більше сотні ліцензій на Олімпіаду в Ріо

Українські спортсмени завоювали більше сотні ліцензій на Олімпіаду в Ріо
Джерело:  online.ua

Українські спортсмени завоювали вже 119 ліцензій на Олімпійські ігри-2016 в Ріо і 85 ліцензій на Паралімпіаду-2016.
Про це ONLINE.UA повідомили в прес-службі Кабміну.
З початку 2016 року українські спортсмени завоювали 49 нагород на десяти офіційних міжнародних змаганнях з літніх олімпійських видів спорту (2 чемпіонату світу, 7 чемпіонатів Європи, Кубок Європи. З них 15 золотих, 15 срібних і 19 бронзових.
Крім того, українські паралімпійці візьмуть участь в 15 з 22 видів спорту, представлених в Ріо. Українські паралімпійці дебютують в паратріатлоні, параканое і голболі.
"Для забезпечення підготовки та участі в літніх Олімпійських іграх в Держбюджеті на 2016 рік передбачено видатки в розмірі 249 млн. 920 тис. грн. З них 144 млн. 419 тис. грн. Передбачено на виплату солідних грошових винагород спортсменам-чемпіонам і призерам Олімпійських ігор, а також їх тренерам", - заявив Ігор Жданов під час засідання комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму.
Жданов підкреслив, що спільним завданням Уряду, органів місцевого самоврядування, Національного олімпійського і паралімпійського комітету, профільного комітету ВР, спортивних федерацій на сьогодні є забезпечення своєчасного і ритмічного фінансування заходів, пов'язаних з підготовкою та участю в Олімпійських та Паралімпійських іграх, поліпшення соціально-побутових умов для членів збірних команд, забезпечення освітлення в ЗМІ ходу підготовки та участі наших спортсменів в Іграх.
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, Австралія підтримала відсторонення російських легкоатлетів від участі в Олімпіаді-2016.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?