Посол США різко висловився після нападу на ЛГБТ-акцію у Львові
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол США різко висловився після нападу на ЛГБТ-акцію у Львові

Посол США різко висловився після нападу на ЛГБТ-акцію у Львові
Джерело:  online.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт засудив  зрив Фестивалю Рівності у Львові, який організувала ЛГБТ-спільнота для сексуальних меншин.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.


"Погана новина, що Фестиваль Рівності у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести", - написав посол.


"Прояви нетерпимості у Львові суперечать європейському майбутньому, заради якого українці так багато чим пожертвували", - додав Пайетт.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 18 березня активісти ЛГБТ-спільноти Insight приїхали до Львова для проведення фестивалю.


Адміністрація готелю "Львів", в якій активісти забронювали номери з конференц-залом та внесли передоплату, за підтримки міської адміністрації і правоохоронних органів видворила їх.


Пізніше противники фестивалю домоглися судової заборони на його проведення.


Коли ж ЛГБТ-спільнота все-таки вирішила провести захід, група протестуючих напала, і вже до другої половини дня  19 березня активісти Insight повідомили, що залишають Львів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?