У катастрофі літака в Росії знайшли кілька незрозумілих моментів
Категорія
Світ
Дата публікації

У катастрофі літака в Росії знайшли кілька незрозумілих моментів

У катастрофі літака в Росії знайшли кілька незрозумілих моментів
Джерело:  Meduza

Причиною  падіння і вибуху "Боїнга" в аеропорту Ростова-на-Дону  в ніч на 19 березня попередньо назвали складні погодні умови, але з'явилося кілька спірних моментів щодо причини авіакатастрофи.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Медузу.


Першим спірним моментом, на думку журналістів видання, є питання про те, чому літак не приземлився на запасному аеродромі. Літак "Аерофлоту" тричі не зміг приземлитися в Ростові в той же час, як це намагався зробити "Боїнг", і пішов на запасний аеродром, де здійснив вдалу посадку.


"Боїнг" ж кружляв над аеропортом Ростова близько двох годин в той час, як до аеропортів в Краснодарі і Мінеральних водах менше години польоту. Фахівці сподіваються дізнатися відповідь на це питання після розшифровки чорних ящиків.


По-друге, невідомо, що сталося в останні хвилини перед падінням. В 3:40:54 за місцевим часом літак знизився до 480 м на швидкості в 243 км/год, став збільшувати швидкість і до 3:41:37 піднявся на 1,2 км на швидкості 343 км/год. Пілот "Боїнга" намагався піти на третє коло, але щось трапилося, і літак став різко падати.


Також фахівців цікавить, чому літак падав практично вертикально? Метеорологи заявили, що пілот міг втратити керування через погодні умови, але багато хто не згоден з цією версією.


"Погода була складною. Але не надскладною. Така погода не вимагає закриття аеропорту і не є перешкодою для спроби посадки", - прокоментував подію пілот Олексій Герваш.


Пілот-інструктор авіакомпанії "Глобус" Денис Окань зазначив, що могло трапитися обмерзання лайнера, яке ніхто не помітив, і яке може сильно ускладнити управління.


Також Окань побачив в пригоді схожість з катастрофою літака в Татарстані 2013 року, коли пілот на малій швидкості різко потягнув штурвал на себе, чого робити не можна, і став причиною аварії з вертикальним падінням. Але те, що причиною аварії став людський фактор, теж є тільки однією з версій події.


Більше про катастрофу в Ростові-на-Дону  читайте в матеріалі ONLINE.UA: "Катастрофа літака з українцями в Росії: фото, відео, всі подробиці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?