За прапор України на балконі жителя Брянська їм зайнялася поліція
Категорія
Світ
Дата публікації

За прапор України на балконі жителя Брянська їм зайнялася поліція

За прапор України на балконі жителя Брянська їм зайнялася поліція
Джерело:  Відкрита Росія

У Російському на  другу річницю окупації українського Криму, яку відзначали в усіх великих містах РФ, житель Брянська Андрій Маханенков вивісив на своєму балконі прапор України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Відкриту Росію ».


За словами самого Маханенкова, через кілька годин після появи прапора на балконі, до нього в квартиру прийшли з поліції.


«Поліцейські зажадали, точніше "настійно попросили по-хорошому, якщо ми не хочемо, щоб нами займався відділ з протидії тероризму і екстремізму", зняти прапор України з нашого балкону. На питання, на якій підставі ми повинні це зробити і який закон ми порушили, поліцейські не відповіли, однак помітили при цьому: "Сьогодні свято, не треба псувати його людям, якщо не хочете проблем... ви ж все розумієте", - розповів він.


При цьому росіянин зазначив: «яке саме свято, яким саме людям і чому саме ми зіпсували ні я, ні моя дружина не розуміємо».


«Йдучи, співробітники поліції ще раз помітили, що якщо ми не хочемо проблем, "щоб нами зайнявся відділ з протидії тероризму і екстремізму", а хочемо "по-хорошому", то ми повинні негайно зняти прапор України зі свого балкона», - розповів він.


Маханенков зняв український прапор, але тут же написав звернення в Генеральну прокуратуру РФ з проханням роз'яснити, чи має він право на подібні дії.


Так, росіянин поставив правоохоронним органам і уповноваженого з прав людини РФ такі питання:

«Чи є правопорушенням розміщення національного прапора України і/або інших держав, з якими у РФ є дипломатичні відносини, на балконі власної квартири? Чи є це актом екстремізму? Якщо є, то які саме норми права забороняють це робити? Чи є правомочними вимоги або «настійні прохання по-хорошому, якщо не хочемо по-поганому» співробітників поліції про зняття національного прапора України з балкона приватної квартири?».


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, в п'ятницю, 18 березня,  в більшості великих міст Росії пройшли святкові акції, присвячені дню окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?