Депутат розповів про закриття справи двох соратників Януковича: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутат розповів про закриття справи двох соратників Януковича: опубліковано відео

Депутат розповів про закриття справи двох соратників Януковича: опубліковано відео

Народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що Генеральна прокуратура продовжує закривати резонансні кримінальні виробництва проти колишнього оточення екс-президента-утікача Віктора Януковича.
Про це він написав у своєму блозі на Українській правді, передає ONLINE.UA.
Йдеться про братів Сергія та Олександра Кацуб, які по черзі працювали на високих посадах в "Нафтогазі" і в квітні 2014 проходили у справі про афери Курченка в "Нафтогазі України", відкритій Генпрокуратурою.
Депутат зазначає, що після втечі Януковича і зміни в Україні влади, Олександр Кацуба півроку ховався від відставки, оформивши фейковий "лікарняний", хоча в той час, коли він нібито хворів в одній з лікарень Харківської області, на його сторінці в Instagram з'являлися фотографії з відпочинку на морі, в горах і святкування власного весілля в одному з шато під Парижем.
"Після Революції Гідності було порушено кримінальне провадження за аферу за участю компанії Сергія Курченка "ГазУкраїни-2020", з якою "Нафтогаз" уклав угоду про фіктивне постачання бензину. Розмір збитків, згідно підозрам, складеними проти братів Кацуб, досягав 450 мільйонів гривень", - пише Лещенко.
Справа розслідувалася з 11 квітня 2014 року, і за півтора року слідчі вийшли на підозру братів Кацубам - її повідомили 25 вересня 2015 за статтями "привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем". Однак в день винесення підозри Кацуба-старший терміново чартерним літаком з Жулян вилетів до Ніцци, а через два дні Кацуба-молодший вилетів з Жулян в Бодрум. 1 жовтня 2015 року брати Кацуби були оголошені в міжнародний розшук.
"Але далі події стали розвиватися за дивним сценарієм. Через три місяці після того, як за результатами тривалого розслідування братам висунули підозру і оголосили в розшук, справу... закривають. Це рішення стало черговим прикладом того, як Генеральна прокуратура "зливає" резонансні справи", - підкреслює депутат.
Варто відзначити, що зараз брати-Кацуби вже повернулися в Україну, де у них під Києвом розкішний палац поруч з колишнім главою "Нафтогазу" Бакуліним.


Раніше повідомлялося, що головна військова прокуратура Генеральної прокуратури склала повідомлення про підозру колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю за неналежне виконання службових обов'язків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?