Стало відомо, як бойовики перетворили Донбас на ГУЛАГ
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як бойовики перетворили Донбас на ГУЛАГ

Стало відомо, як бойовики перетворили Донбас на ГУЛАГ
Джерело:  ua.interfax.com.ua

За час окупації територій Донецької і Луганської областей терористи створили 62 таборм утримання полонених і створили на Донбасі подобу радянського Головного управління таборів і місць ув'язнення (ГУЛАГ).
Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"За встановленими даними, протягом 2014-2015 років бойовиками ДНР і ЛНР на окупованих територіях Донецької та Луганської областей було створено 62 табори та інших місць незаконного змісту захоплених українських військовослужбовців і цивільних осіб, в тому числі журналістів і волонтерів - всього 3 тис", - розповів Матіос.
Головний військовий прокурор також пояснив, що деякі з місць позбавлення волі одночасно функціонували на 200-300 полонених українців, яких примушували до виконання важкої роботи.
Матіос повідомив, що опитали вже 560 потерпілих, які розповіли, що проросійські бойовики примушують працювати, катують, б'ють, навіть вбивають українців незалежно від їх статі.
"Всі отримані досудовим слідством докази вже передані до Міжнародного кримінального суду для вирішення питання про відкриття провадження з розслідування злочинів зазначеної категорії", - додав головний військовий прокурор.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, в полоні у проросійських бойовиків українців мучили медики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?