Українська економіка продовжує падати: з'явилася нова цифра
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українська економіка продовжує падати: з'явилася нова цифра

Українська економіка продовжує падати: з'явилася нова цифра

Падіння ВВП України загалом за 2015 рік у порівнянні з попереднім роком (у постійних цінах 2010 року), без урахування окупованого Криму і частини зони проведення АТО, прискорилося до 9,9% з 6,8% роком раніше.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані, опубліковані на сайті Державної служби статистики України.
Повідомляється, що номінальний ВВП за підсумками року у фактичних цінах склав 1,979 трильйона гривень. У першому кварталі 2015 року ВВП знизився на 3,5% до попереднього кварталу з урахуванням сезонного фактора і на 17% - до аналогічного кварталу попереднього року, у другому кварталі - на 1,4% і 14,7%, відповідно.
У третьому кварталі тенденція змінилася, і ВВП до попереднього кварталу виріс на 1,1%, але до аналогічного кварталу попереднього року - знизився на 7,2%. У четвертому кварталі до попереднього кварталу ВВП знову виріс - на 1,4%, а падіння до аналогічного кварталу попереднього року сповільнилося до 1,4%.
Нацбанк України оцінив падіння ВВП України в 2015 році в 10,5%, Міністерство економічного розвитку і торгівлі - в 10,4%.
Раніше повідомлялося, що, за словами Тетяни Тищук з Інституту економіки та прогнозування НАН України, економічне зростання України в значній мірі схильне до впливу тіньової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?