Названа дата похорону Георгія Гонгадзе
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа дата похорону Георгія Гонгадзе

Названа дата похорону Георгія Гонгадзе
Джерело:  interfax.com.ua

Тіло  вбитого українського журналіста Георгія Гонгадзе  22 березня поховають у Церкві Миколи Набережного в Києві.


Про це заявила адвокат вдови Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Теличенко зазначила, що о 12 годині за адресою Григорія Сковороди, 12, в Києві, пройде відспівування і прощання з Гонгадзе. Також вона попросила журналістів, фотографів і відеографів дотримуватися дистанції і не ставити запитань членам сім'ї покійного.


Відомо, що політики і світські особи не будуть виступати на похоронній церемонії.


Георгій Гонгадзе був відомий інтернет-статтями про корупцію на високому рівні. 16 вересня 2000 року журналіст зник, а в листопаді в Київській області знайшли обезголовлений труп, який належав Гонгадзе.


Знайдене тіло весь цей час зберігалося в морзі Києва.


Винним у вбивстві журналіста 29 січня 2013 року визнали колишнього генерала МВС Олексія Пукача і засудили його до довічного позбавлення волі. При цьому до цих пір невідомо ім'я людини, який віддав наказ про вбивство.


Георгію Гонгадзе посмертно дав звання Героя України 23 серпня 2005 року діючий на той час президент України Віктор Ющенко.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, 21 березня президент України Петро  Порошенко передав вдові покійного журналіста Золоту Зірку Героя України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?