СБУ оприлюднила новий компромат на Краснова: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оприлюднила новий компромат на Краснова: опубліковано відео

СБУ оприлюднила новий компромат на Краснова: опубліковано відео

Лідер громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов збирався підірвати управління СБУ в Києві та готував для цього тонну вибухівки.
Про це заявив голова СБУ Василь Грицак в ході прес-конференції, повідомляє ONLINE.UA.
«Ми документували діяльність просто громадянина України Краснова, який перебував у нашому полі зору з 2014 року і був на зв'язку з громадянином РФ Голоскоковим, з яким він проводив зустріч», - розповів глава спецслужби.
Грицак додав, що «тепер ми це можемо сказати, пам'ятайте, обіцяв, що там буде якийсь сюрприз, що ми оприлюднимо трохи пізніше, коли завершимо наші експертизи, коли ми познімаємо грифи з тих матеріалів, які ми отримали».
«Так ось, ми повідомляли, що з 10 по 13 лютого 2016 року громадянин Краснов перебував на території Республіки Білорусь, так ось, 12 лютого він проводив там зустріч з громадянином РФ Голоскоковим, це я заявляю вперше, це ексклюзив", - сказав він.


Керівник спецслужби заявив, що був затриманий "не патріот України".
Крім того, глава СБУ висловив переконання, що полк "Азов" вчинив правильно, відмежовуючись від цієї ситуації, і заявив, що спілкується на цю тему з куратором полку, народним депутатом Андрієм Білецьким.
"Насправді, Краснов як досвідчений агент Головного розвідувального управління записав свою розмову з громадянином Голоскоковим, перебуваючи в Білорусії, і ми розшифрували цю розмову, він записав її на телефон. У нас є проведена експертиза, розшифрований голос, де вони обговорюють тему проведення терористичних актів в місті Києві», - додав Грицак.
Також він повідомив, що «обговоривши тему проведення терактів біля Володимирської, 33 (центральне управління СБУ - Ред.), вирішили підірвати Аскольдів провулок, 13, тобто київський главк».
«Краснов особисто провів розвідку, він розповів, як він ходив навколо київського главку нашого управління, розповів, де там і що розташовано, де СІЗО, хто сидить в камерах. Він сказав, що там використовувати тонну вибухівки буде просто супер, рознесе все на шматки. Крім того, він розповів: "Було б добре, щоб потім підірвати ще й Верховну Раду України, Кабмін та Адміністрацію президента". Далі судіть самі", - розповів він.
Глава СБУ заявив і про експертизу на «детекторі брехні», яка була проведена стосовно Краснова в присутності представників "Азова".
"За результатами дослідження отримані відповіді і зареєстровано підвищення фізіологічної реакції, які з ймовірністю 98% свідчать про те, що Краснов збирав і передавав інформацію розвідувального характеру кадровим співробітникам російських спецслужб. Краснов приховує канали зв'язку, які використовував для передачі розвідувальної інформації, контакти з кадровими працівниками російських спецслужб, зокрема з Костянтином Голоскоковим. Краснов отримував від російських спецслужб заробітну плату за надання інформації розвідувального характеру, а також грошові кошти для організації терактів в Україні», - повідомив Грицак.
Він підкреслив також, що «Краснов за завданням російських спецслужб планував здійснити ряд терактів і вбивств українських патріотів. Краснов приховував від українських спецслужб свою розвідувальну терористичну діяльність в інтересах завдання російської розвідки".
Запис розмов Краснова з Голоскоковим в Мінську про можливі теракти в Києві опублікована на каналі СБУ в YouTube.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава СБУ розповів про 19 затриманих росіян, які виявилися членами ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?