Російський поет розповів про непоказного Путіна й загрозу розвалу РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський поет розповів про непоказного Путіна й загрозу розвалу РФ

Російський поет розповів про непоказного Путіна й загрозу розвалу РФ
Джерело:  Гордон

Російський поет Андрій Орлов, який пише під псевдонімом Орлуша, розповів про  президента РФ Володимира Путіна  і про можливість того, що Росія розпадеться на шматки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Гордон.

Російський поет розповів про те, що особисто знайомий з Володимиром Путіним і поділився своєю думкою про нього, як про людину.
"Я знайомий з ним з 1996 року. Він потаємний, непоказний, зі спокійними, впевненими очима - типовий співробітник держбезпеки. Нічого особливо цікавого для спілкування я в ньому ніколи не знаходив. Але я ж не з кожним сяду розмовляти або випивати", - сказав він в інтерв’ю виданню.
Говорячи про своє ставлення до можливості розвалу Росії, Орлов сказав:

"Я ставлюся двояко. З одного боку, ця ідея мені подобається, але з іншого - я реаліст, і розумію, що нікуди Путін не піде, і "колективний Путін" все одно залишиться при владі. Багато що залежить від того, чи продовжаться дії нинішнього фізичного Путіна - під будь-яким прізвищем, або буде обрано інший напрямок. Відцентрові теорії в Росії існують дуже давно. Були ідеї Уральської і Далекосхідної республік. Подібне є в будь-якій великій федеральній країні, навіть якщо не брати політичні характеристики нинішньої Росії. Такі тенденції є в Іспанії, Німеччині, Канаді, Україні та навіть Америці. Будь-який місцевий чиновник спить і бачить себе керівником маленької Чорногорії зі своєю поліцією і митницею. Чим менше рівень, тим це смішніше. Але це повинно бути підкріплено економічно, а також народним бажанням, і не за принципом кримського "референдуму". У колишньої Югославії після поділу все начебто вляглося, але деяким країнам дуже важко.

Ось уявіть, що ви стали президентом республіки Харків, і вам потрібно 700 митників, 2 тисячі прикордонників, потрібні міністерства - ви схопитеся за голову, бо працювати повинні будуть всі, і всім буде потрібно платити зарплату. Потрібно 110 посольств Харкова в світі - потрібні посли та їхні радники. І ви насилу наберете кандидатів. При правильній автономії будь-яка держава без надбудов живе зручно. Баварія є практично окремою державою, але при цьому їй не потрібно утримувати МЗС Баварії".
Поет зазначив, що ідеї поділу Росії були в країні давно, проте, за його словами, відділення без армії неможливе.
"У Росії давно були такі ідеї, я висміював їх ще в 1990-х роках на телебаченні в передачі "Радіо Труба": Північне Чертаново відокремлювалося від Зюзіна і анексувала Малий Мухосранський провулок. Така величезна територія, природно, може поділитися на шматки, тим більше, що є регіони, які думають, що самі заживуть краще. Але спроби зробити це в державі з сильною системою придушення закінчилися погано, наприклад, Чечня намагалася відокремитися. Якщо Крим намагатиметься відокремитися, його заллють кров'ю. Все залежить від того, на чиєму боці буде армія і поліція. Відділення без армії неможливе", - підкреслив Орлов.

Раніше роіський поет до 8 березня  виклав у мережу вірш, присвячений українській льотчиці і народному депутату Надії Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?