У Порошенка внесли "несподівану" кандидатуру прем'єра: у Яценюка думають
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка внесли "несподівану" кандидатуру прем'єра: у Яценюка думають

У Порошенка внесли "несподівану" кандидатуру прем'єра: у Яценюка думають
Джерело:  nfront.org.ua

Блок Петра Порошенка вніс кандидатуру нинішнього спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на пост прем'єр-міністра.
Про це заявила представник фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу партії.
«Висуваючи цього кандидата, лідер фракції Блок Петра Порошенка заявив, що вони розглядали варіант технократичного уряду, але не побачили під нього голосів. Відповідно, вони запропонували варіанти партійного уряду, який від БПП міг би очолити Володимир Гройсман», - сказала вона.
У свою чергу лідер "Народного фронту" Максим Бурбак привітав висунення кандидатури від президентської фракції.
«Ми вітаємо, що БПП нарешті відгукнувся на нашу пропозицію про необхідність вирішення політичної кризи і вніс свою кандидатуру на пост глави уряду. Тепер потрібно забезпечити формування коаліції в конституційний спосіб і виробити відповідну коаліційну угоду в контексті програми нового кандидата в прем'єри і склад уряду", - сказав депутат.
При цьому Бурбак додав, що "фракція "Народний фронт" розгляне пропозицію наших партнерів по БПП щодо кандидатури Володимира Гройсмана та принципів формування нової коаліції і визначиться щодо своїх подальших кроків".
Водночас у разі призначення Гройсмана прем'єром спікером Ради буде кандидатура від "Народного фронту", заявила Сюмар.
"У нас є досвідчена людина, яка може зайняти цю посаду", - заявила вона, а на питання Андрій Парубій це, Сюмар відповіла: "ну звичайно".
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про домовленості "стратегічної сімки" про те, що нинішнього  прем'єра Арсенія Яценюка на посаді змінить нинішній спікер Ради Володимир Гройсман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?