У Гаазі оголошений історичний вирок екс-лідеру сербів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Гаазі оголошений історичний вирок екс-лідеру сербів

У Гаазі оголошений історичний вирок екс-лідеру сербів
Джерело:  online.ua

Міжнародний трибунал по колишній Югославії засудив колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича до 40 років в'язниці за військові злочини і злочини проти людяності в 1992-95 роках.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт суду.
Зокрема, Караджича визнали винним у геноциді в Сребрениці, де в липні 1995 року були вбиті до 8 тисяч боснійських мусульман.
Також на нього поклали відповідальність за вбивства, захоплення заручників і примусове переселення жителів Боснії і Герцеговини.
Крім того, Караджич був визнаний винним по епізоду з облогою міста Сараєво, під час якої загинули тисячі людей.
В цілому обвинувальний вирок був винесений за 10 епізодами з 11 - виправдувальний вердикт був озвучений тільки по звинуваченню в геноциді жителів семи боснійських населених пунктів в 1992 році.
Як відомо, Радован Караджич в 1992-96 роках обіймав пост президента Республіки Сербської.
У 1995 році Міжнародний трибунал по колишній Югославії пред'явив йому звинувачення у військових злочинах, і після цього він 13 років переховувався від слідства.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський націоналіст подав до Міжнародного трибуналу в Гаазі позов проти президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?