Лякають "Риссю": в Росії готують військову істоту з кулеметами і ракетами
Категорія
Технології
Дата публікації

Лякають "Риссю": в Росії готують військову істоту з кулеметами і ракетами

Лякають "Риссю": в Росії готують військову істоту з кулеметами і ракетами
Джерело:  РІА Новини

У російській армії в найближчому майбутньому може з'явиться чотириногий робот-воїн "Рись", який буде оснащений бойовим кулеметом і протитанковими ракетами.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це заявив глава кіровського ВНДІ "Сигнал" Володимир Шашок.
"В рамках одного з проектів - дослідно-конструкторської роботи "Рись"- ми створюємо багатофункціональний біоморфний робототехнічний комплекс. У робота буде чотири ноги, тобто він буде схожий на якусь чотириногу істоту. Бойовий робот, швидше за все, буде оснащуватися кулеметом, можлива установка протитанкових керованих ракет", - сказав Шашок в інтерв'ю РІА "Новости".
Керівник "Сигналу" повідомив, що ведеться розробка платформи для створення середнього мобільного біоморфного робота масою до 400 кілограмів, здатного переміщатися "в тому числі, в складній недетермінованій обстановці".
ЧИТАЙТЕ: Для армії США створили робота-таргана
Розробляється три версії робота: робот розвідки, робот бойової підтримки та робот для перенесення вантажів.
За словами Шашка, робот буде здатний виконувати такі завдання: ведення розвідки, перевезення боєприпасів і спорядження, евакуація убитих і поранених з поля бою, розвідка мінно-вибухових загороджень, а також бойове застосування з озброєнням.
Робот зможе переміщатися на швидкості до 15 кілометрів на годину. Швидкість руху по пересіченій місцевості складе до 10 кілометрів на годину.
Також робот буде рухатися по бетонних, асфальтових, мармурових, дерев'яних і грунтових майданчиках і майданчиках із піщаним покриттям, а також по льоду, опалому листю, траві висотою до метра, снігу глибиною до 400 міліметрів, під час дощу, залитими водою поверхнями глибиною до 400 мм.
Крім того, творці працюють над можливістю робота долати пороги висотою до 50 сантиметрів, сходові марші промислових будівель з кутом нахилу до 30 градусів і висотою щабля до 20 сантиметрів, ровів шириною до 50 сантиметрів і стінок висотою до 40 сантиметрів і шириною до 30 сантиметрів.
Випробування "Рисі" призначені на 2019 рік.

ЧИТАЙТЕЕкономія: в Великобританії Королівський банк замінить людей роботами
Як повідомляв ONLINE.UA, робот Софія заявила, що знищить людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?