У Києві відкрили пам'ятник білорусам, які загинули за Україну: з'явилося відео і фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві відкрили пам'ятник білорусам, які загинули за Україну: з'явилося відео і фото

У Києві відкрили пам'ятник білорусам, які загинули за Україну: з'явилося відео і фото
Джерело:  svaboda.org

У Києві по вулиці Білоруській, 22, відкрили пам'ятник громадянам Республіки Білорусь, які загинули за Україну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БелТА.
На церемонію відкриття прийшло близько сотні людей. Був присутній також військовий оркестр і почесна варта. Прийшли побратими білорусів, які загинули на Донбасі чи на Майдані, волонтери, представники громадських організацій і жителі Києва.
"Я поки що не знімаю балаклаву, позак в Білорусі нас переслідують, називають найманцями, наших родичів і родичів, що живуть в Білорусі, допитують і обшукують. Але не ми почали цю війну, однак ми її закінчимо. Разом з українцями... Прийде час, і в Білорусі, на білоруських вулицях також вшанують наших хлопців, які прожили гідне життя", - виступив на церемонії Ігор, який є командиром тактичної групи" Білорусь "Донбасу.



На пам'ятнику поміщені прізвища загиблих - Михайла Жізневського, який загинув на Майдані від кулі снайпера, а також Олександра Черкашина та Віталія Целяженко, які воювали в складі тактичної групи "Білорусь" та загинули в Донецькій області в серпні 2015 року.


Пам'ятник виконаний у кольорах національного прапора Білорусі, щит прикрашає герб "Погоня". Автор пам'ятника Гліб Гржабовський сам втратив сина під час боїв в Донецькому аеропорту.




Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, в Мінську люди виходили на вулицю з прапорами України.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?