НБУ запустив нові 500 гривень і розповів, як бути зі старими: з'явилися фото
Категорія
Фінанси
Дата публікації

НБУ запустив нові 500 гривень і розповів, як бути зі старими: з'явилися фото

НБУ запустив нові 500 гривень і розповів, як бути зі старими: з'явилися фото

Національний банк України з 11 квітня вводить в обіг оновлену банкноту номіналом 500 гривень зразка 2015 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook НБУ.
Як зазначається, розміри оновленої банкноти номіналом 500 гривень зразка 2015 року не змінилися. Колірна гама залишилася майже незмінною. Всі зміни стосувалися дизайну і захисних елементів. Наприклад, портрет Григорія Сковороди, який також майже не зазнав змін, розробник змістив в центр лицьового боку банкноти.
Також банкнота має посилену систему захисту, яка повністю відповідає світовому рівню. Так на банкнотах введені нові захисні елементи для візуального контролю з оптико-змінними ефектами, які перевіряються при зміні кута нахилу банкноти.
Нові банкноти будуть надруковані Банкнотно-монетним двором НБУ в межах планового випуску на 2016 рік на заміну зношених, пошкоджених і вилучених з обігу. Введення їх в обіг здійснюватиметься поступово. Громадянам не потрібно буде обмінювати старі 500 гривень зразка 2006 року - вони залишаються чинними.




Раніше директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко заявив, що НБУ має намір скасувати вимогу про необхідність пред'явлення громадянами паспортів для обміну валют на готівковому ринку.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?