Стало відомо про новий порядок виплати пенсій переселенцям в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо про новий порядок виплати пенсій переселенцям в Україні

Стало відомо про новий порядок виплати пенсій переселенцям в Україні
Джерело:  online.ua

Пенсійний фонд України від 8 квітня підготував і узгодив з "Ощадбанком" і Міністерством соціальної політики порядок випуску банківських карт-пенсійних посвідчень для переселенців.
Про це ONLINE.UA повідомила заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики Валентина Кудін.
"Правлінням Пенсійного фонду України від 8 квітня 2015 прийнято цю постанову (№ 7-1) і направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України", - розповіла вона.
За її словами, вже на цьому тижні документ повинен бути заюстований - зареєстрований міністерством.
Оформлення переселенцями банківських карт-пенсійних посвідчень передбачено постановою №167 Кабінету Міністрів України від 14 березня 2016 року. Цим документом уряд вніс ряд змін в нормативно-правові акти, які регулюють порядок оформлення довідок переселенцям, а також механізм отримання цими людьми пенсій і соціальних виплат.
Постанова передбачає здійснення виплат переселенцям тільки через "Ощадбанк". При цьому нові карти банку будуть не просто "пластиком", а одночасно і пенсійними посвідченнями переселенців-пенсіонерів, на яких буде розміщена в електронному вигляді інформація про людей, включаючи фотографію і цифровий підпис кожного. Для отримання такої карти пенсіонер повинен буде надати довідку внутрішньо переміщеної особи, в якій повинна бути вказана реальна адреса його проживання. Дані про реєстрацію за адресою розташування Управління праці та соцзахисту населення, міграційної служби або іншого органу влади прийматися не будуть.
Кожні півроку пенсіонери-переселенці повинні будуть проходити процедуру фізичної ідентифікації у відділеннях "Ощадбанку". У разі, якщо пенсіонер не прийшов у відділення і не пройшов ідентифікацію, виплата пенсії йому припиниться.
Кабінет міністрів доручив Пенсійному фонду України до 15 квітня 2016 року розробити порядок випуску банківських карт-посвідчень, погодивши його з Мінсоцполітики і "Ощадбанком". У Пенсійному фонді впоралися з поставленим завданням достроково - підготували і погодили порядок ще 8 квітня. Детальніше обіцяли розповісти про нього після реєстрації в Мін'юсті.
Після затвердження порядку "Ощадбанк" зобов'язаний буде почати випускати і міняти існуючі платіжні карти за зверненням громадян на платіжні картки-пенсійні посвідчення не пізніше 1 серпня цього року.
Більше  читайте в матеріалі ONLINE.UA - Переселенцям з Донбасу і з Криму будуть платити за новими правилами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?