У Кабміні вже знайшли проблеми через нові тарифи на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні вже знайшли проблеми через нові тарифи на газ

У Кабміні вже знайшли проблеми через нові тарифи на газ
Джерело:  Укрінформ

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявили, що після підвищення Кабінетом міністрів тарифів на газ кількість заявників на отримання субсидій може зрости на 50% і 35 млрд грн, виділених в цьому році, може не вистачити.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
«35 млрд грн на виплату субсидій може не вистачити. Якщо не ростуть доходи населення, то таке населення не зможе оплачувати житлово-комунальні послуги. Прямої залежності немає, але кількість субсідіантів після підняття ціни на газ може вирости на 50%», - сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
Він нагадав, що в минулому опалювальному сезоні субсидії отримували 5,5 млн домогосподарств.
«За результатами опалювального періоду можемо констатувати, що була організована досить налагоджена робота з призначення житлових субсидій. Субсидії отримували майже 36% споживачів», - зазначив Музиченко.
За його словами, для тих, хто вже раніше подавав заявку, субсидії повинні бути змінені в автоматичному режимі, без звернення громадян.
Раніше повідомлялося, що тарифи на опалення для українців можуть вирости більше ніж наполовину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?