В Україні прийнято рішення щодо скандальної страхової компанії
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні прийнято рішення щодо скандальної страхової компанії

В Україні прийнято рішення щодо скандальної страхової компанії
Джерело:  online.ua

Зникла в березні компанія зі страхування життя "Екко" отримала тимчасового адміністратора.
Про це журналістам розповіли в Нацкомфінпослуг. Тимчасова адміністрація вводиться з 27 квітня.
Нагадаємо, як раніше повідомив ONLINE.UA, ця компанія перестала виходити на зв'язок з регулятором ще два місяці тому.
Хоча клієнти "Екко" ще в лютому почали масово скаржитися в комісію на те, що не можуть знайти цього страховика. Нацкомфінпослуг на початку березня направила керівництву і акціонерам «Екко» офіційне запрошення зустрітися, щоб обговорити ситуацію. Але ніхто не відповів досі. У комісії вважають, що акціонери страхової компанії вирішили піти "по-англійськи", не розрахувавшись з клієнтами, яких у "Екко" - майже дві тисячі. Практично всі клієнти "Екко" уклали з нею "довгі" договори накопичувального страхування, які передбачають збереження і накопичення коштів протягом декількох років.
"Ми сподіваємося за допомогою тимчасової адміністрації дізнатися поточний стан банківських рахунків цієї компанії, з'ясувати, які у неї залишилися активи, і припинити виведення коштів", - повідомила член Нацкомфінпослуг Ольга Гурбич.
За даними регулятора, на кінець 2015 року зобов'язання "Екко" становили 50,6 млн грн, а резерви - всього 50,5 млн грн. Виплати компанії за минулий рік склали майже 27 млн ​​грн, в тому числі 8 млн грн викупних сум. А отримані нею платежі були майже в чотири рази менше виплат - всього 7,7 млн ​​грн.
У комісії поки не називають ім'я тимчасового регулятора, але обіцяють, що його контакти будуть доступні клієнтам, в тому числі - опубліковані на сайті Нацкомфінпослуг. Але в комісії не виключають, що у тимчасового Адміністратора не буде доступу до статутних і фінансових документів, тому доведеться робити нові печатки та картки в банках, що займе кілька днів.
Як повідомляв ONLINE.UA, 5 квітня 2016 року банк "Хрещатик" визнали неплатоспроможним. Повноваження тимчасової адміністрації Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив до 4 червня.


Тетяна Павлюченко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?