Журналіст розповів про невдоволення західних лідерів Порошенком через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналіст розповів про невдоволення західних лідерів Порошенком через Донбас

Журналіст розповів про невдоволення західних лідерів Порошенком через Донбас

Журналіст Сергій Рахманін розповів, що президент США Барак Обама, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель незадоволені нездатністю президента України Петра Порошенка забезпечити проведення виборів на території окупованого Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю журналіста в Дзеркалі тижня.
"У приватних бесідах зарубіжні дипломати кажуть, що і Меркель, і Олланд, і Обама вкрай роздратовані неспроможністю або неготовністю Петра Порошенка виконати дані раніше обіцянки щодо забезпечення проведення виборів на території ОРДЛО", - пише Рахманін.
За його словами, Порошенко користується тактикою затягування процесу.
"Не відмовлявся від зобов'язань, прийнятих в Мінську, але й не поспішав реалізовувати досягнуті в білоруській столиці домовленості. Він просто тягнув час, не маючи власного плану і вважаючи, що він працює на Україну", - зазначає журналіст.
За даними Рахманіна, зараз Україні дали зрозуміти, що час очікувань минув.
"Прийдешні вибори в США, Німеччині та Франції з одного боку не дозволяють лідерам цих держав занадто часто відволікатися на вирішення українських питань, з іншого - змушують їх активніше тиснути на Київ, щоб домогтися успішного завершення "української історії", під якою вони розуміють фактичне надання ОРДЛО спеціального статусу і, як мінімум, заморожування активного збройного конфлікту", - йдеться в статті.
Раніше постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Росія і підтримані нею бойовики бояться допускати представників ОБСЄ на окуповані території, що ускладнює проведення місцевих виборів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?