Названо конкретну дату можливого звільнення Савченко
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо конкретну дату можливого звільнення Савченко

Названо конкретну дату можливого звільнення Савченко

Журналіст Сергій Рахманін заявив, що українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко, незаконно засуджену в Росії до 22 років позбавлення волі, можуть видати Україні 20 травня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю журналіста в Дзеркалі тижня.
Таку інформацію Рахманін повідомив, посилаючись на переговори в Києві помічниці держсекретаря США Вікторії Нуланд з президентом України Петром Порошенком.
"Новиною стали хіба що нові терміни виконання плану Мінських угод, позаяк у попередній дедлайн Київ не вписався. Якщо раніше Україні ставили умовою ухвалення виборчого закону в ОРДЛО до кінця березня і проведення виборів на контрольованих територіях до кінця червня, то тепер українській владі запропоновано зробити це до кінця травня і до кінця серпня відповідно. Ймовірно, там же були озвучені ще дві дати: з 18 травня має стартувати новий етап повного припинення вогню, а 20 травня Росія може видати Києву Надію Савченко", - зазначає журналіст.
За його даними, інших подробиць із зустрічі Порошенка і Нуланд поки немає. Відомо, що зустріч українського президента і американського представника тривала близько чотирьох годин.
Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про алгоритм і терміни звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?