Україні дісталося від торгового міністерства США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україні дісталося від торгового міністерства США

Україні дісталося від торгового міністерства США
Джерело:  ain.ua

Офіс Торгового представництва США в новому звіті, присвяченому захисту прав інтелектуальної власності в світі, назвав Україну однією з найбільш піратських країн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ain.ua.
Згідно зі звітом, Україна, як і минулого року, залишається в списку Priority Watch List, разом з ще 11 країнами. Цей статус не набагато краще, ніж Priority Foreign Country, але все ще сигналізує про недостатній рівень захисту інтелектуальної власності в країні.
Разом з Україною в Priority Watch List потрапили такі країни, як Індія, Китай, Росія, Венесуела, Аргентина, Чилі та інші. Укладачі звіту відзначають, що потрапляння країни в список має служити їй сигналом про те, що час вжити якихось заходів із боротьби з піратством.



Серед причин, через які Україна опинилася в списку, називається високий рівень використання неліцензійних програм, зокрема - в державних органах.
"Для урядів важливо легітимізувати власну діяльність, щоб послужити прикладом поваги інтелектуальної власності для приватних компаній", - говориться в звіті.
Україна також називають "домівкою" для багатьох сайтів, що містять піратський контент. Уряд США визнає, що Україна робила кроки в боротьбі з піратством, - створила спеціальний підрозділ в МВС, а робота уряду в цьому напрямку стала більш прозорою. Але водночас використання піратського ПЗ в держорганах залишається на рівні 60-80%.
Торговельне представництво США - урядове міністерство США, що займається розробкою Торгового законодавства США, складанням двосторонніх і багатосторонніх торгових угод, координацією зовнішньоторговельної політики.
Нагадаємо, в жовтні 2015 року в Україні анонсували створення кіберполіції. Цей підрозділ створено для боротьби з хакерами, онлайн-шахраями і інтернет-піратством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?