Помер знаменитий український співак
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Помер знаменитий український співак

Помер знаменитий український співак
Джерело:  День

У п'ятницю, 29 квітня, у віці 91 року помер видатний український оперний співак, режисер і педагог Дмитро Гнатюк.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на День.
Про смерть співака повідомив ректор Національної музичної академії України Володимир Рожок.
"Минулого року в Академії відзначили 90-річчя знаменитого баритона. Хоча 2016-й був непростим для Дмитра Михайловича, але він мужньо боровся з хворобою. Смерть майстра - важка втрата для всього мистецтва нашої країни, а його ім'я ще за життя вписано в золоту скарбницю національної культури", - зазначив він.
Гнатюк був виконавцем таких легендарних пісень, як "Рідна мати моя", "Два кольори", "Черемшина", "Ніч яка місячна". На оперній сцені він створив такі самобутні образи, як Остап, Микола («Тарас Бульба», «Наталка-Полтавка» Лисенка), Петруччіо («Приборкання норовливої» Шебаліна), Мазепа, Онєгін («Мазепа», «Євгеній Онєгін» Чайковського), Демон («Демон» Рубінштейна), Фігаро («Севільський цирульник» Россіні), Ріголетто («Ріголетто» Верді) тощо. Гнатюк багато років працював головним режисером Національної опери, викладав в НМАУ.
В одному з останніх інтерв'ю співак сказав:
«Я вступив в зиму свого життя. Але я прожив її змістовно, а не розтратив на дрібниці і пустощі. У моїй долі були і голод, і холод, і страшна війна, і глухий кут. І коли ти ставиш мету і добиваєшся її здійснення, коли вдалося зробити щось талановите, дякуй Бога, що не втратив своє життя».



Раніше повідомлялося, що в Москві на 95-му році життя померла народна артистка РРФСР Ніна Архипова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?