У Росії продовжують сміятися над Лозою: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії продовжують сміятися над Лозою: з'явилося відео

У Росії продовжують сміятися над Лозою: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Під час шоу "Вечірній Ургант" відомого російського телеведучого і коміка Івана Урганта піаніст-віртуоз Денис Мацуєв виконав твори відомих світових композиторів Вольфганга Амадея Моцарта, Людвіга ван Бетховена, Фредеріка Шопена і Сергія Рахманінова та "знайшов" у них мотиви з пісні "Плот" одіозного радянського і російського музиканта Юрія Лози, який недавно оскандалився через свою критики на адресу Моцарта.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru
Піаніст Мацуєв розповів Івану Урганту про перший Міжнародний конкурс молодих піаністів, обговорив з ведучим Юрія Лозу, який заявив, що тільки 20% творів Моцарта є оригінальними, а все інше - запозичення.
Піаніст погодився на пропозицію ведучого вивести композитора на чисту воду і з'ясував, що не тільки Моцарт, але і Бетховен, Шопен, Рахманінов, а також Beatles вкрали у Юрія Лози мотиви з пісні "Плот".


Нагадаємо, нещодавно Юрій Лоза "прославився" цілою серією критичних висловлювань. Спочатку радянський музикант Юрій Лоза, популярний в кінці 80-х - початку 90-х, розкритикував музикантів легендарних західних груп за "невміння співати і грати".
Потім він  ополчився на австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта  та італійського композитора Джоаккіно Антоніо Россіні. Ну і творці російського гімну теж не припали до смаку Лозі. За його словами, текст, складений поетом і письменником Сергієм Михалковим, слабкий, і його слід переписати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?