В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь: з'явилися відео та фото
Категорія
Світ
Дата публікації

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь: з'явилися відео та фото

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь: з'явилися відео та фото
Джерело:  online.ua

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі відбулося таїнство сходження Благодатного вогню.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав вогонь віруючим, присутнім в храмі, і вже через кілька секунд він розійшовся по найближчих околицях.
Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро, ​​і вважається святинею для віруючих. Його появу напередодні православного Великодня за молитвами православного патріарха, духовенства і тисяч паломників, незважаючи на регулярність, називають "дивом сходження Благодатного вогню".



Перед тим як патріарх Єрусалима Феофіл в одному підряснику увійшов в Кувуклію (найсвященніше місце - каплиця над кам'яним ложем Гробу Господнього в однойменному єрусалимському храмі), де молився про сходження Благодатного вогню, всі свічки і світильники в храмі були погашені.
За давнім церемоніалом, перед входом в Кувуклію шати патріарха Феофіла III і сама каплиця були ретельно оглянуті на предмет наявності будь-яких засобів для штучного отримання вогню.
Очікування вогню після того, як патріарх Єрусалимський зайшов до каплиці, триває завжди різний час, але в останні роки, як правило, не більше півгодини.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні підрахували вартість великоднього кошика.



Фото: twitter

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?