Тука розповів, як діти Донбасу перетворюються на патріотів України: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Тука розповів, як діти Донбасу перетворюються на патріотів України: опубліковано відео

Тука розповів, як діти Донбасу перетворюються на патріотів України: опубліковано відео
Джерело:  radio.vesti-rus.com

Екс-глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, а зараз заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука

розповів, як діти Донбасу подорожували Україною та Європою, а повернувшись додому ставали українськими патріотами.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Радио Вести

.


"...Програма, яку почав розвивати ще Геннадій Москаль, я її підхопив, і зараз є можливість вивести її на ще більш високий рівень. Ще в мирний час я прочитав статистичні дані, що 87% людей ніколи не покидали територію свого постійного проживання, і 93% ніколи не покидали територію України. Люди жили і живуть в закритому суспільстві. Їм немає з чим порівнювати, вони не бачать зовнішнього світу. Людьми в будь-якому закритому суспільстві легко маніпулювати", - говорить він.


"Коли зі Станиці Луганської відправляли дітей на відпочинок в Західну Україну, з 35 вільних місць нам вдалося набрати всього 9 бажаючих. Батьки, дорослі люди, боялися відпускати дітей. Коли перша група повернулася, на 35 місць в 2 групі було вже 35 охочих. З них 7 виявили бажання залишитися в Західній Україні. Коли повернулася 2 група, на третю було вже 53 охочих. Потім ця дітвора починає тролити своїх дідусів, бабусь, тат і мам, коли чують про кровожерливих бандерівців", - додав він.


"Завдяки посольству Литви ми відправили невелику групу дітей на цілий рік на навчання до Литви. Я спеціально проводив скайп-конференцію з ними. Я йшов на неї, і у мене в ногах був дрібний дріж, бо я розумів, наскільки для будь-якої людини, тим більше для дитини, стрес - відірваність від сім'ї, фактично новий світ, нова культура. Але коли включили зображення, я побачив замість сліз 12 задоволених усміхнених облич, позитивне сприйняття навколишнього світу, і наймолодший хлопчик, закінчуючи розмову, показав рукою символ тризуба і сказав: "Слава Україні". Ви мене хоч на шматки рвіть, але ці діти, повернувшись в Україну, ніколи не крикнуть "Путін, прийди". Бабусь і дідусів ми, можливо, вже втратили, але цих дітей можемо повернути", - розповів Тука.



Нагадаємо,

бойовики ЛНР привчають дітей до того, що Донбас - російський

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?