У Китаї набирає популярності ролик про "війну на Півночі": опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї набирає популярності ролик про "війну на Півночі": опубліковано відео

У Китаї набирає популярності ролик про "війну на Півночі": опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У Китайській Народній Республіці стрімко набирає популярності мультиплікаційний військово-пропагандистський ролик про "війну на Півночі", який випустили до річниці появи антияпонського китайського молодіжного руху, заснованого 4 травня 1919 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Південний Китай.
Ролик розповідає про бойові дії на засніжених територіях і повністю обходить японську тему стороною. Можна припустити, що мова в ролику йде про громадянську війну в Китаї. Так частина сюжету присвячена військовим діям Революційної армії Нацпартії ("Гоміньдан"), яка була основним противником радянських районів військ китайських комуністів.
Однак ні тема протистояння комуністів і націоналістів, ні тема боротьби з японською окупацією в ролику не відображені. При цьому герої, які ведуть бій проти непозначеного противника в засніжених горах, зображені анімаціями в характерній формі і манері часів радянсько-китайського протистояння, що є основним "зимовим" сюжетом в маоїстській пропаганді.
Навпаки типовою, класичною темою комуністичної пропаганди сюжету Великого походу громадянської війни є не бої в гірських, засніжених районах, а тяготи Червоної Армії, яка йшла з південних районів країни в легкому одязі, саме так, як правило, зображуються рядові бійці і керівники походу. Зимовим одягом під час Великого походу була стандартна фуфайка, рідше шинель або накидка з баранячої шкури.
Бої в гірських районах Китаю справді мали місце в рамках Великого походу під час переходу Червоної Армії через хребет Міньшань на кордоні Сичуані і Ганьсу, де їй довелося вести бої з місцевими військами мусульманських мілітаристів з сімейства Ма, які співпрацювали з Нацпартією.
Органи державної безпеки також активізували пропагандистську роботу в області анімації, зокрема, в квітні 2016 року був випущений анімаційний ролик про боротьбу зі шпигунством, в якому розповідається про методи упіймання іноземних шпигунів. До "Дня освіти в області державної безпеки" були також поширені комікси "Небезпечна любов" з попередженнями щодо пильності при знайомстві з іноземними громадянами.
"Рух 4 травня" - основна пам'ятна дата китайського комсомольского руху, яке сформувалося на базі патріотичного руху Молодіжної ліги Китаю. Воно безпосередньо пов'язане з початком протестів патріотичної молоді Китаю проти японської окупації провінції Шаньдун (1919).

Нагадаємо, в китайському місті Сінтал провінції Хебей сталася битва на бульдозерах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?