На Рівненщині розгорається конфлікт віруючих Московського і Київського патріархатів
Категорія
Україна
Дата публікації

На Рівненщині розгорається конфлікт віруючих Московського і Київського патріархатів

На Рівненщині розгорається конфлікт віруючих Московського і Київського патріархатів

На Рівненщині в селі Кам'яниця Дубенського району 4 травня спалахнув релігійний конфлікт після того, як парафіяни Київського патріархату не пустили на цвинтар священика Московського патріархату, щоби він служив заупокійну молитву.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії УПЦ МП.
"На прохання прихожан УПЦ в село приїхав священик із сусіднього села протоієрей Іоанн Савчук. На дорозі його зустрів натовп агресивних людей, які вимагали від отця покинути село і не йти на цвинтар, погрожували навіть скинути автомобіль священика в річку", - йдеться в повідомленні.
Жителі села викликали поліцію і місцеву владу. Конфлікт тривав три години, обійшлося без сутичок. Прихильники УПЦ МП відслужили панахиду прямо посеред дороги.
Благочинний Дубенського району УПЦ КП Ігор Загребельний зазначив, що громада вийшла на протест, тому що священик Московського патріархату не повідомив єпархію ні усно, ні письмово про намір прибути в село.
"У Кам'яниці діє храм Київського патріархату, тому люди таким чином висловили свій протест", - підкреслив він.
Раніше повідомлялося, що священики УПЦ МП освятили пропагандистський пам'ятник в Донецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?