Держдеп США обрушився на Росію з жорсткою критикою
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп США обрушився на Росію з жорсткою критикою

Держдеп США
Держдеп США обрушився на Росію з жорсткою критикою

Агресивні дії Росії на території України, зокрема, провокація збройного конфлікту на Донбасі, порушують основні принципи міжнародного права.
Про це заявив заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держдепартаменту США.
"День за днем конфлікт на сході України зберігається і навіть посилився, люди, які тільки нещодавно повернулися в свої будинки, відчули це ще раз. Водночас Крим продовжує страждати в умовах іноземної окупації", - заявив Блінкен.
За його словами, за квітень спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували понад 30 тис порушень режиму "тиші", більшість з яких відбулися на тимчасово підконтрольній сепаратистам території.
"Рівень тиску уздовж лінії зіткнення досяг найвищого рівня з 1 вересня 2015 року, коли було оголошено про припинення вогню. Минулого місяця ОБСЄ зареєструвало понад 30 тис порушень режиму припинення вогню", - розповів Блінкен.
Також, за словами політика, "Росія продовжує озброювати, навчати, направляти і боротися разом з сепаратистськими силами на сході України, проводячи неординарні, гібридні тактики, операції з дезінформації та розвідки".
Крім іншого, Ентоні Блінкен вважає, що неправомірні дії Росії, - проведення фіктивного референдуму, спроба приєднання Криму, підтримка сепаратистів, - загрожують створити новий прецедент на європейській території, за допомогою чого виникають дискусії про принципи міжнародного права:

  • кордони і територіальна цілісність держави не можуть бути змінені за допомогою сили. Вони - невід'ємне право громадян у демократичному суспільстві для прийняття рішень щодо своєї країни і визначення її майбутнього;

  • всі члени міжнародного співтовариства пов'язані загальними правилами і повинні бути піддані санкціям, якщо не діють згідно з зобов'язаннями, які дали.


"Ці принципи виходять за рамки України. Вони виходять за рамки Європи. Вони є основними правилами, які лежать в основі міжнародного порядку, який ми разом прагнули будувати, підтримувати", - констатував Блінкен.
Заступник держсекретаря США також зазначив, що прагнення Росії оскаржити ці принципи є спробою "перервати наш трансатлантичний альянс, перервати нашу єдність".
Як повідомляв ONLINE.UA,  з'явилося відео обстрілу бойовиками так званої ЛНР позицій українських військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?