У мережі з'явилося зворушливе відео з 97-річним ветераном-поетом
Категорія
Культура
Дата публікації

У мережі з'явилося зворушливе відео з 97-річним ветераном-поетом

У мережі з'явилося зворушливе відео з 97-річним ветераном-поетом
Джерело:  online.ua

З'явилося відео, як 97-річний ветеран Другої Світової війни Микола Каширін читає авторські вірші в  День святкування перемоги над нацизмом 9 травня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео Національної гвардії України.
У Нацгвардії відзначили, що Микола Каширін в 1938 році був студентом Астраханського педагогічного інституту, в 1939 році пішов на військову службу в Забайкальський військовий округ, звідки в 1940 році був направлений в Оренбурзького зенітно-артилерійського училища. У зв'язку з початком Другої Світової війни, закінчив його достроково. У листопаді 1941 року в званні лейтенанта призначений командиром зенітно-кулеметного взводу.
"Брав участь у боях на Північно-Західному, Ленінградському, II Прибалтійському фронтах. Командував взводом і ротою, особовий склад яких збив 17 ворожих літаків. Неодноразово брав участь в бойових діях на передньому краї оборони в безпосередньому зіткненні з противником, в наступальних діях радянських військ. має три поранення середньої тяжкості", - йдеться в повідомленні.
Війну закінчив командиром роти у військовому званні "капітан" в травні 1945 року після розгрому Курляндской угруповання німецько-фашистських військ.
За успіхи в боях, високі морально-бойові якості нагороджений трьома орденами Червоної Зірки, орденом Олександра Невського, орденом Вітчизняної війни II ступеня, медаллю "За відвагу" і іншими.
На відео показано, як ветеран читає свої вірші:


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко 8 травня об'єднав ветеранів Червоної армії і Української повстанської армії і подякував їм за те, що боролися проти нацизму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?