РосЗМІ придумали плани визнання Криму російським в Італії
Категорія
Україна
Дата публікації

РосЗМІ придумали плани визнання Криму російським в Італії

РосЗМІ придумали плани визнання Криму російським в Італії
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ написали, що нібито регіональний парламент Венеції планує визнати анексований Крим російським і зняти санкції з РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Известия.
Варто зазначити, що у Венеції не існує "регіонального парламенту", а місцева влада складається з мерії і звичайного муніципалітету:


Посилаючись на відповідний текст резолюції, пропагандисти писали, що ініціаторами внесення документа в італійський регіональний парламент стали 25 парламентарів, серед яких - три керівники найбільших фракцій венеціанського парламенту - Нікола Фінк "Ліга Півночі", Сільвіа Різотто "Список Дзайя" і Массіміліано Барізон "Вперед, Італія!". Загалом у венеціанському парламенті 51 особа.
"Євросоюз і Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, що містяться в нормах міжнародного права, по Кримському півострову. ЄС і Італія явно застосовують політику подвійних стандартів, виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одноголосне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту, а також історичні і культурні складові, які сприяли цьому вибору", - писали РосЗМІ.
"У разі позитивного голосування керівництво регіону Венеції зобов'язується проводити роботу з урядом і парламентом Італії щодо перегляду відносин між Європейським союзом і Росією, засудження санкцій і міжнародної політики щодо Криму", - повідомили російські пропагандисти.
Насправді в області Венето, як і в будь-якій іншій з 20 областей Італії, немає парламенту і парламентаріїв, а є обласна рада, до якої входять 50 радників.
Троє з них справді постійно катаються до Криму.
Як зазначає блогер Андрій Мальгін, Венеціанська Республіка, а разом з нею її парламент, припинили існування в 1797 році.
"Спасибі Наполеону Бонапарту. Те, що називається "парламент Венеції" - це сепаратистська громадська організація, яка виступає за відділення Венеції від Італії", - зазначив він у своєму блозі на сайті Каспаров.ru.
Також варто відзначити, що 16-21 березня 2014 року в області проводився громадський "референдум" з питання створення Республіки Венеція і її виходу зі складу Італії. 89% жителів, які взяли участь в голосуванні, висловилися за створення незалежної держави. Втім, в голосуванні брало участь всього кілька тисяч чоловік. При цьому наголошується, що результати референдуму не мають юридичної сили.
За словами організаторів, в організованому приватними особами, і тому такому, що не має юридичної сили, опитуванні населення, яке було проведене головним чином через інтернет і кілька власними силами організованиx "виборчих дільниць", взяли участь 2,36 млн виборців, що відповідає 73% тих, хто має право голосувати. 89% проголосували за незалежність і за те, щоб в разі відокремлення Венеція залишалася членом ЄС і НАТО, а також зберегла євро в якості грошової одиниці.
Нагадаємо, росіяни масово відмовляються від літнього відпочинку в анексованому президентом Росії Володимиром Путіним Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?