Одну з головних літературних нагород світу отримала книга про вегетаріанство: з'явилося відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Одну з головних літературних нагород світу отримала книга про вегетаріанство: з'явилося відео

Одну з головних літературних нагород світу отримала книга про вегетаріанство: з'явилося відео
Джерело:  style.rbc.ru

Південнокорейська письменниця Хан Канг стала лауреатом міжнародної Букерівської премії 2016 року за свій роман «Вегетаріанець».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Оголошення переможця відбулося на урочистій вечері в лондонському музеї Вікторії і Альберта.
Нагороду в розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів автор розділить із перекладачем.
У Британії роман «Вегетаріанець» Хан Канг був опублікований на початку 2015 року та став першим твором південнокорейської письменниці, перекладеним англійською мовою. На батьківщині Канг книга вийшла ще 11 років тому.
«Вегетаріанець» - сюрреалістична історія про жінку, яка відмовляється від м'яса і перетворюється на дерево, яке проникає в сутність людської жорстокості. 45-річна Хан, творчість якої добре відома в Південній Кореї, викладає в Сеульському інституті мистецтв. А перекладачка її роману англійською - Дебора Сміт - почала вивчати корейську мову всього сім років тому.
Варто відзначити, що з нинішнього року правила вручення міжнародної Букерівської премії змінилися. Нагорода була заснована в 2005 році, і з того часу переможця премії обирали раз на два роки. Але в 2015 році вирішено було вручати міжнародного «Букера» щорічно - за конкретну книгу і її переклад.


Володарем нагороди може стати автор будь-якої національності, чий твір перекладено англійською мовою. Головний приз премії становить 50 тис. фунтів, які діляться навпіл між автором і перекладачем. Решта номінантів отримують по одній тисячі фунтів.
Засновником Міжнародного «Букера» є той же фонд, що щорічно з 1969 року вручає Букерівську премію. «Традиційна» Букерівська премія, на відміну від міжнародної, вручається тільки за твори, написані англійською мовою.
Шорт-лист міжнародної Букерівської премії 2016 року було озвучено в квітні. До нього увійшли шість авторів.
Володарем нагороди в 2015 році став угорський письменник Ласло Краснахоркаї. Міжнародного «Букера» він отримав за сукупність своїх творів, в яких журі відзначило «глибоку уяву і складні пристрасті».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше дитячий омбудсмен в Росії поплатився за свої слова про "зморщених жінок".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?