Росія придумала, як отримати від України "борг Януковича"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія придумала, як отримати від України "борг Януковича"

Росія придумала, як отримати від України "борг Януковича"
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства фінансів Росії Антон Сілуанов заявив, що Росія вимагатиме включення погашення "боргу Януковича" перед РФ на 3 мільярди доларів до програми допомоги Міжнародного валютного фонду Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Росія 24".
"У нас не було діалогу на рівні міністрів фінансів. На жаль, його і немає. Незважаючи на те, що ми як кредитори самі пропонували умови реструктуризації трьохмільярдного боргу України. Україна на них ніяк не відреагувала. З боку України ми не отримували ніяких прийнятних пропозицій. Були технічні переговори, на яких були запропоновані умови реструктуризації гірше, ніж для комерційних кредиторів", - сказав Сілуанов.
"Ми як суверенний кредитор зараз, при підготовці нової уточненої програми МВФ надання кредитів Україні, будемо відстоювати інтереси включення в цю програму зобов'язань України перед Росією", - додав він.
Варто відзначити, що борг в 3 мільярди доларів, взятий урядом Януковича в грудні 2013 року, був визнаний держборгом України в кінці 2015 року, він увійшов в периметр реструктуризації, проте за рішенням саме російської сторони не пройшов реструктуризацію. За рішенням уряду, на виплату цього боргу було накладено мораторій. Росія стала ініціатором судового розгляду щодо боргу в арбітражному суді Лондона.
Також нагадаємо, що в Україні з 10 по 18 травня працює місія МВФ. Триває другий перегляд програми співпраці EFF. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між українською владою і Радою директорів МВФ. Очікується, що сторони зможуть узгодити його вже до кінця травня і потім подати на розгляд до Ради директорів МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?