Українці в США взяли нагороди на конкурсі молодих вчених: з'явилося відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українці в США взяли нагороди на конкурсі молодих вчених: з'явилося відео

Українці в США взяли нагороди на конкурсі молодих вчених: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

На міжнародному науково-технічному конкурсі молодих вчених Intel ISEF 2016 представники України Олександр Бузін і Фіонг Ань Чан посіли треті місця.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки.
Нашим учасникам вдалося прорватися до трійки кращих в категоріях "Математика" і "Програмування систем".
Фіонг Ань Чан з Черкас і Олександр Бузін з Києва також отримали спеціальний приз конкурсу.
"Фіонг Ань Чан репрезентувала проект, присвячений фігурним числам. Вчена досліджувала властивості фігурних чисел і змогла вивести формулу для знаходження спільних елементів двох їх послідовностей. Тема властивостей фігурних чисел цікавила багатьох іменитих математиків, серед яких Фермі, Ейлер, Коші. Отримані результати можуть бути використані в різних сферах наук - криптографії, комп'ютерних науках, біоінженерії, нанофізиці", - йдеться в повідомленні Міносвіти.
На відео, яке представляє проект з фігурними числами, Фіонг Ань Чан говорить, що вона є ученицею 11 класу Черкаського фізико-математичного ліцею.


Тим часом робота Олександра Бузіна "Інтернет-бібліотека для моделювання об'єктів у просторовому вимірі" є розробкою нового фреймворка, що дозволяє створювати 3D-об'єкти для відображення в інтернет-браузерах.
"Така технологія стане в нагоді як інженерам, так і фахівцям з контенту (наприклад, веб-дизайнерам, маркетологам, журналістам)", - повідомляють у відомстві.



Фото: isef.in.ua


На сайті українського етапу конкурсу зазначено, що Олександр Бузін вчиться в київському ліцеї №241, а його розробка є вкрай практичною.
На конкурсі Intel ISEF 2016 Україну представляли 7 фіналістів - переможців всеукраїнських конкурсів IntelТехно і IntelЕко.
Загальний призовий фонд міжнародного конкурсу становить чотири мільйони доларів - він був розподілений серед 600 фіналістів, які представили проекти в 22 категоріях.
Головну нагороду імені Гордона Мура (засновника Intel) отримав 18-річний канадський мікробіолог Хан Джі Вонг. Він придумав, як здешевити технологію, яка дозволяє отримувати електроенергію в процесі переробки бактеріями органічних відходів.
Нагадаємо, учений-фізик Антон Сененко розповів, що українські вчені на батьківщині змушені шукати гроші на найнеобхідніші в їх роботі матеріали, при тому, що на Заході вони стають лауреатами престижних премій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?