ЗМІ дізналися про схему, через яку бюджет України недоотримає 4,5 млн
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ дізналися про схему, через яку бюджет України недоотримає 4,5 млн

ЗМІ дізналися про схему, через яку бюджет України недоотримає 4,5 млн
Джерело:  podrobnosti.ua

Державний бюджет недоотримає 4,5 мільйона гривень через схеми Фонду державного майна України.
Про це пишуть "Подробности" з посиланням на "Українські новини".
За інформацією видання, нещодавно ФДМУ по Харківській області здав в оренду приміщення в міжнародному пункті пропуску "Гоптівка" нібито за заниженою в 15 разів вартістю оренди без проведення конкурсу за принципом аукціону.
Регіональний філіал Фонду держмайна України без проведення належного конкурсу здав в оренду приміщення в міжнародному пункті пропуску "Гоптівка", провівши конкурс оренди на 14 день після опублікування оголошення в газеті "Відомості приватизації", повідомили журналісти.
Згідно із законодавством, конкурс повинен проводитися на 21 день після публікації, але в оголошенні фонд прописав, що конкурс відбудеться на 14-й день. Це зазначено в газеті "Відомості приватизації" від 27 квітня.
Крім того, оголошення було подано перед святковими днями, чим автоматично були зменшені шанси конкурентів взяти участь в конкурсі. Найцікавіше в тому, що філія ФДМУ не змогла дотримати навіть встановленої дати на 14 день після публікації, а провів конкурс на 13-й день, зауважують "Подробности".
Таким чином, в конкурсі участь узяла тільки одна компанія, яка отримала в оренду майно з мінімальною вартістю орендної плати. Видання, в зв'язку з цим, зробило висновок, що регіональне відділення незаконно лобіює чиїсь інтереси на шкоду державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?